Krk

Letos sem imel res dober namen udeležiti se ene od »daljših« tekem. Tako sem nabiral kilometre tudi na morju, pa čeprav nisem bil ravno prepričan ali se bom s ture vrnil živ ali ne. Dejstvo je, da domačini na Krku ne varčujejo z motorjem avtomobila, mimo tebe »piči« kot puščica. Pri tem lahko samo upaš, da te je še pravočasno opazil. Do sedaj vse ok, upam da bo tako tudi v bodoče.

Tako smo prvo družinsko udarili že v marcu. Sam sem s seboj vzel »gorca«, saj tako lahko zapelješ tudi na kakšno stransko ulico oz. makadam in uživaš na neznanem terenu. Sicer tak podvig lahko hitro preraste v paniko, ko po 20 minutah še ni konca grmičevja, a adrenalin je tu. Tri dni me je tako žena pustila, da sem kolovratil po bližnjih vasicah, medtem ko je ona zabavala otroka. A vedno ko sem se vrnil, sem dobil občutek, da ne bom šel nikoli več, saj sta ji popila živce.  Če se mi je smilila? Ja če ona ni imela kolesa, jaz pa. A ne bi bilo škoda, da ne bi izkoristil lepega vremena.

SAM_5098

SAM_5112

Vikend je minil, nekaterim hitreje, nekaterim počasneje, a smo bili kar zadovoljni. Celo tako, da sem se za praznike v aprilu odločil, da ker ženička ni dobila prosto, sam odidem s svojima divjakoma na morje. Kaj pa mi je lahko hudega. Kolesaril sicer ne bom, bomo pa vsaj na zraku, doma bi se samo prekladali s kavča na kavč.

 SAM_5124

SAM_5130

SAM_5137

Po šoli smo se tako odpravili proti morju, na cesti gužve ni bilo, ob 16.00 smo tako že namakali noge v morju.

SAM_5141

SAM_5143

SAM_5144

A prav prijetno ni bilo. Pravzaprav je bilo zelo mrzlo. Zvečer gledamo HRT in vidimo, da je na Braču sneg. Nenormalno. Naslednji dan v Sloveniji dež, pri nas sonček. In smo izkoristili. Vožnje s skiroji, sladoled v mestu Krk, pa v Punat na plažo. Uživanje. A ne tako, kot če bi bili vsi štirje. Ful smo te pogrešal, žena moja.

 SAM_5175

SAM_5198

SAM_5182

SAM_5165

SAM_5177

SAM_5196

 

Dodaj odgovor