Rogla

Naša družina bi veliko smučala, če ne bi bilo potrebno vstajati zgodaj, se odpraviti na mraz, trpeti na sedežnicah itd…se pravi nekje med majem in septembrom okrog 10 ure na Krvavcu. Idealka. Seveda to tudi slučajno ne gre skozi, a vseeno vsako leto kupimo nove pancarje in ostalo opremo, potem pa se celo enkrat ali dvakrat odpravimo na bližnje smučišče. Vsako leto, brez izjeme.

Letos sem imel tega že malce dovolj, zato sva se s Špelo dogovorila, da gremo za nekaj dni smučat. Po novem letu je bilo kar nekaj dobrih ponudb, ker pa smo želeli imeti poleg smučarije še možnost kopanja, smo se odločili za Roglo. Baldi je sicer omenjal, da je bilo tam super, a Baldi ni ravno tisti pravi za zbiranje informacij (on je večni optimist in njemu je povsod lepo). Pa smo vseeno odšli. Tamaledva dopust v šoli, midva v službi in pot pod noge.

Malce se je zataknilo na začetku, ko sem pakiral. Plan je bil pancarje, smučke in palice zmetati v trugo, kovčke pa v prtljažnik. Pa so bile moje dile predolge, tako da smo še enkrat zlagali vse ven in potem noter. Res moram kupiti nove smuče. Kakorkoli že, ob vzpenjanju proti smučišču smo bili kar slabe volje. To, da letos ni veliko snega, nam je bilo jasno, da pa bo tako zeleno, si pa nismo niti slučajno predstavljali. Zeleno in toplo, zvončki in trobentice. No ja, bomo pa več v bazenu.

SAM_4920

Na vrhu pa potem povsem druga zgodba. Sonce, sneg in najbolj pomembno zame…nič ljudi!!! Parkiramo, prijavimo se v hotelu, potem pa še zadnja pomembna neznanka. Bungalov. Na recepciji smo dobili improviziran zemljevid. S Špelo oceniva, da je predaleč, da bi do tja nosila prtljago, zato se odpeljemo z avtom. Prvi vtis ob prihodu. No ja, saj niti ni tako slabo. Poglejmo še noter. Apartma je bil ob vstopu čist, topel in tudi dobro opremljen. Očitno bo to zelo lep izlet.

Odpravimo se na smuko. Proga za začetnike je odlična, dvakrat se spustimo, da dobimo občutek za smuči, potem pa na strmino. In tri ure minejo, kot bi mignil. Nazaj v bungalov, zvečer na večerjo.

Samopostrežne večerje nimam prav rad. Pomeni namreč, da bo na kupu veliko ljudi, ki se bodo grebli za dva kosa mesa, ki predstavljata vrhunec obroka. In presenečenj res ni. Poleg tega še natakarju pade jogurt in se razleti po mojih hlačah. Ko tip počepne in me začne brisati po hlačnicah mi postane nerodno in hitro se odvlečem k mizi. Po večerji nazaj v bungalov, malo kartanja in spanje. Zjutraj pa idila, pred smučanjem na zajtrk, potem pa veselo na smuči. Dopoldne mine kot bi mignil.

Zvečer poskusimo srečo v hotelskem bazenu. Gužve ni, a v tej malo večji banji že 10 ljudi predstavljajo množico. Bomo raje poskusili srečo naslednji dan v Zrečah.

In res smo. Pravzaprav je imel Baldi prav. Ni presežkov, a Rogla se je izkazala za odlično destinacijo in ostala nam je  v zelo lepem spominu.

acid baby jesus – oh, aurelia

Dodaj odgovor