Plezalni center Ljubljana

Naj mi vsi, ki se bodo ob tem zapisu počutili zgrožene oprostijo. Ampak sam trdim tole: BOGA NI!!! Ker če bi bil, bi vedel, da imam največjo željo plezati in da tega ne morem početi, ker imam strah pred višino. 4 metre visoko se že tresem in nič ne morem zaradi tega. In če je kateri šport na svetu, s katerim bi se rad ukvarjal, je to plezanje…

In to se je še enkrat pokazalo ob obisku Plezalnega centra Ljubljana.

Kupon za začetni tečaj je lansko leto dobil Anže na ruleti. Pa da ne bo kdo spet začel obračati oči…to je bilo na Festivalu čokolade v Radovljici in ruleta je bila del igre. Takrat je imel Anže za nagrado na izbiro uro mini golfa ali začetni tečaj plezanja. Na naše prigovarjanje je vzel drugo. In potem smo na to pozabili.

Skoraj leto za tem so bili v plezalnem centru še vedno tako prijazni, da so nam ga unovčili. Ob prihodu smo dobili plezalni pas in plezalke. Ter seveda inštruktorja. Tjaš je bil malo naveličan ob totalnih amaterjih ampak saj je začetni tečaj. Če bi prišli štirje Nejci Zaplotniki ga najbrž ne bi potrebovali.

Po uvodni predstavitvi smo ob njegovi pomoči izbrali primerno steno in poizkusili. Nekaterim je šlo malce slabše (beri meni), drugi trije pa so se v steno zapodili bolj uspešno. Najbolj pa seveda najmlajša. In seveda smo potem celi dve uri poslušali ali nas je strah oz. ali ne moremo hitreje oz. saj to pa res ni nekaj posebnega. Kot sem zapisal že na začetku. NI BOGA!!!

In med tem ko sem sam tarnal in gledal kako Sara obrača prevale na vrvi, sem opazil, da gre tudi Špeli dobro. Gibanje imata očitno v genih. To ugotavljam tudi pri plesu, ko midva z Anžetom izgledava, kot da naju je zagrabil krč in to v več delov telesa, onidve pa v ritmu drsita čez plesišče. Nekaj je povezano s tem.

Tečaj se kmalu konča, sam pa že delam načrte, kako bo naslednjič. Sigurno še pridem. Potem pa spodaj v recepciji vidim cenik.

Verjamem, da je oprema draga. Verjamem tudi to, da skrbijo in redno menjajo vse poškodovane stvari. Ampak za nekoga, ki bi se s tem ukvarjal samo občasno…no ni ravno poceni. Je pa res, da v modernem času nič ni več poceni. Torej vzemi ali pusti. In v mojem primeru…pustim. Itak nisem plezalec in nikoli ne bom. Na žalost.

Dodaj odgovor