T4M – Škofja Loka

Tekmovanje v naših letih je čisto ok, še lepše pa je v naših letih navijati. Teka štirih mostov sem se udeležil 2x, letos pa mi ni potegnilo. Ne vem zakaj, tekmovanje je res super, mogoče drugo leto. Da pa ne bi šlo leto (kar se tiče T4M seveda) k vragu, je poskrbela Špela. Prijavila se je že dokaj zgodaj (v to te definitivno prisili znesek prijavnine, ki že tako ni ravno poceni, na koncu pa sploh ne) in potem dva meseca jamrala ali ima še dovolj časa, da se pripravi. Da imaš, seveda je še dovolj časa, super si pripravljena itd. Po pravici povedano pa je tekla zelo malo. Sam bi bil zelo slabe volje, če bi se na tekmo odpravljal s tako malo kilometri v nogah. Ampak ženska je ženska. Nekako bo že šlo.

SAM_5351

Na moje presenečenje se prijavi tudi Urša. Če sem čisto pošten, je v letošnjem letu presegla sama sebe. Ne samo to, da je začela teči (kar je za nekoga, ki se nikoli ni pretirano ukvarjal s športom, v naših letih kar težko), udeležila se je najprej Kraškega maratona potem pa še T4M. Ravno za to drugo tekmo sem bil popolnoma prepričan, da ne bo šla. No glej ga zlomka, tudi jaz se lahko včasih zmotim. Puncama se je priključil še Dule, ki je po srcu športnik in je po dolgoletnem športnem postu kar hitro prišel v tekaško formo.

SAM_5354

To je bila letošnja ekipa. Trije mušketirji, midva s Piletam pa v podporo na bližnjo teraso. Pustiva jih, da se v miru ogrejejo, si naročiva pivo in čakava na štart. Atmosfera super, vreme idealno za tek. Pridruži se nama še Mladen, sam ga nisem videl že 100 let. Pištola poči in horda se požene. Skušava najti naše, a ne najdeva vseh. Nima veze, po štirih km še enkrat pritečejo mimo naju, potem pa jih počakava, ko privihrajo v cilj. Imava res enkratno pozicijo.

SAM_5356

Po nekaj minutah prvi »šprinterji« že prinorijo mimo naju. Tempo pod 2:50 na km. Naši potem v odličnem času za njimi. Ne takoj, a so zelo blizu. Vmes naju Mladen zapusti, saj po najnovejših moških standardih zvečer opravlja službo varuške, sama pa se odočiva, da v bližnjem lokalu pogledava tekmo Rusija:Anglija. Izračunava kdaj se morava vrniti in izide se nama popolno.

SAM_5360

SAM_5361

Konec prvega polčasa odideva v ciljno areno in takoj srečava Duleta. Kmalu za njim Špela, potem pa kmalu še Urša. Vsi utrujeni. Vsi zelo zadovoljni . Špela pravzaprav vesela svojega rezultata mogoče še bolj kot marca v Sežani, saj je takrat več trenirala, tokrat pa odtekla v bistvu samo na motivacijo. Čestitam, razvijaš se v pravo tekmovalko. Drugo leto pa se jim s Piletam pridruživa.

Rezultati:

Dule: 0:53:17

Špela: 0:54:17

Urša:   1:04:55

P.S. Angelži so proti Rusom dobili v zadnji minuti gol in na koncu je 1:1.

Dodaj odgovor